Mięso z certyfikowanego chowu na wolnym wybiegu
Ważne jest dla nas, aby wszystkie zwierzęta miały się dobrze, również te użytkowe. Dlatego współpracujemy tylko z certyfikowanymi partnerami, którzy są regularnie kontrolowani i mogą zagwarantować hodowlę odpowiednią dla danego gatunku.
![](https://interquell-prod.cstatic.io/media/15/a8/42/1699956317/gd_content-element-huhnlammforelle-sw-illu.jpg)
Najlepsza jakość mięsa
Dzięki odpowiedniej dla danego gatunku hodowli naszych zwierząt paszowych, również mięso jest najwyższej jakości. Dzieje się tak dlatego, że zwierzęta mogą się dużo więcej ruszać i są karmione tylko naturalnym pokarmem. Pozwala się im dorastać powoli i zdrowo.
Freilandhuhn (kurczak z wolnego wybiegu)
Nasze kurczaki pochodzą z kontrolowanych hodowli z wolnego wybiegu. Nie tylko mają dużo więcej miejsca, ale także dostają tylko naturalną paszę bez hormonów wzrostu. Żyją również dwukrotnie dłużej niż kurczaki hodowane konwencjonalnie.
- Więcej przestrzeni i możliwości do rożnego rodzaju zajęć
- Karmione są tylko naturalną paszą
- Żyją dwukrotnie dłużej
Freilandlamm (jagnięcina z wolnego wybiegu)
Nasza jagnięcina pochodzi wyłącznie z kontrolowanych hodowli na wolnym wybiegu. Jagnięta mogą korzystać ze świeżego powietrza przez cały rok i pasą się na łąkach, gdzie mogą się naturalnie odżywiać. Dożywają one dwukrotnie więcej lat niż jagnięta z chowu konwencjonalnego, a także mają znacznie więcej przestrzeni - dokładnie 152 razy więcej niż jagnięta hodowane zgodnie z dyrektywą ekologiczną UE.
- Całoroczny wypas na łąkach
- Znacznie więcej przestrzeni i świeżego powietrza
- Karmione są tylko naturalną paszą
- Żyją dwukrotnie dłużej
Nachhaltige Forelle (zrównoważony pstrąg)
Nasze pstrągi pochodzą z naturalnych akwakultur. Hodowla jest zrównoważona, a zwierzęta są odpowiednio trzymane i karmione.
- Znacznie więcej miejsca niż w konwencjonalnej hodowli
- Karmione są tylko naturalną paszą.
- Zatwierdzone przez lekarza weterynarii wskaźniki obsady
- Czysta woda