Mięso z certyfikowanego chowu na wolnym wybiegu
Ważne jest dla nas, aby wszystkie zwierzęta miały się dobrze, również te użytkowe. Dlatego współpracujemy tylko z certyfikowanymi partnerami, którzy są regularnie kontrolowani i mogą zagwarantować hodowlę odpowiednią dla danego gatunku.
Najlepsza jakość mięsa
Dzięki odpowiedniej dla danego gatunku hodowli naszych zwierząt paszowych, również mięso jest najwyższej jakości. Dzieje się tak dlatego, że zwierzęta mogą się dużo więcej ruszać i są karmione tylko naturalnym pokarmem. Pozwala się im dorastać powoli i zdrowo.
Freilandhuhn (kurczak z wolnego wybiegu)
Nasze kurczaki pochodzą z kontrolowanych hodowli z wolnego wybiegu. Nie tylko mają dużo więcej miejsca, ale także dostają tylko naturalną paszę bez hormonów wzrostu. Żyją również dwukrotnie dłużej niż kurczaki hodowane konwencjonalnie.
- Więcej przestrzeni i możliwości do rożnego rodzaju zajęć
- Karmione są tylko naturalną paszą
- Żyją dwukrotnie dłużej
Freilandlamm (jagnięcina z wolnego wybiegu)
Nasza jagnięcina pochodzi wyłącznie z kontrolowanych hodowli na wolnym wybiegu. Jagnięta mogą korzystać ze świeżego powietrza przez cały rok i pasą się na łąkach, gdzie mogą się naturalnie odżywiać. Dożywają one dwukrotnie więcej lat niż jagnięta z chowu konwencjonalnego, a także mają znacznie więcej przestrzeni - dokładnie 152 razy więcej niż jagnięta hodowane zgodnie z dyrektywą ekologiczną UE.
- Całoroczny wypas na łąkach
- Znacznie więcej przestrzeni i świeżego powietrza
- Karmione są tylko naturalną paszą
- Żyją dwukrotnie dłużej
Nachhaltige Forelle (zrównoważony pstrąg)
Nasze pstrągi pochodzą z naturalnych akwakultur. Hodowla jest zrównoważona, a zwierzęta są odpowiednio trzymane i karmione.
- Znacznie więcej miejsca niż w konwencjonalnej hodowli
- Karmione są tylko naturalną paszą.
- Zatwierdzone przez lekarza weterynarii wskaźniki obsady
- Czysta woda